najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kitarović pozdravlja poziv branitelja da se smire napetosti

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je pozdravila poziv hrvatskih veterana na smirivanje napetosti sa Srbijom i rekla da se još nije čula sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali da će s njim razgovarati kada bude imala priliku, prenosi Hina.

Hrvatski ratni veterani su pre dva dana od predsednice tražili da im se ugovori susret sa Vučićem.

Hrvatski veterani insistiraju na dijalogu sa srpskim premijerom, smatrajući da je to jedini siguran način da se dođe do konkretih rezultata, apeluju na smirivanje tenzija u odnosima sa Srbijom, a hrvatske političare pozivaju da se ne služe huškačkim jezikom, rečeno je tada na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa šefom SDP-a i kandidatom za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima Zoranom Milanovićem.

Srpski premijer nije u četvrtak učestvovao na predsedničkom okruglom stolu Dubrovnik foruma jer Srbija nije članica Inicijative tri mora, ali ima perspektive za njeno učesvtovanje u idućim projektima, rekla je danas hrvatska predsednica u Dubrovniku, prenosi Hina.

Premijer Vučić nije pozvan jer Srbija nije članica 12 zemalja članica Evropske unije na području Jadran-Baltik-Crno more (BABS), kazala je ona na konferenciji za novinare kojom je završen predsednički nivo susreta dvodnevnog Dubrovnik foruma, a sutra se nastavlja rad na nivou resornih ministarstava, navodi Hina.

Takođe je kazala da je svesna da je predizborno vreme razdoblje pojačane retorike i pozdravila je inicijativu hrvatskih veterana da se napetosti smire.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike