U trendu

Kocijančić: Zakon o državnim simbolima da okupi, a ne deli CG

PODGORICA – Regulisanje državnih simbola treba sprovesti na način koji će okupiti, a ne podeliti crnogorsko društvo, saopšteno je iz Evropske komisije, prenosi portal AntenaM.

Portparolka EU Maja Kocijančić saopštila je da je Evropska komisija upoznata sa predloženim izmenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i nacrtom amandmana na Zakon o državnim simbolima, koje je prezentovala Vlada Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

“Dok regulisanje ovih pitanja potpada pod nacionalnu nadležnost, to treba učiniti na način koji će okupiti, a ne podeliti crnogorsko društvo”, kazala je Kocijančić za „Vikend novine“.

Ona je istakla da je važno da pravni okvir Crne Gore obezbedi uslove za efikasno ostvarivanje slobode izražavanja, dodajući da je to jedna od temeljnih vrednosti Evropske unije i ključni element procesa pridruživanja Crne Gore EU.

Premijer Duško Marković poručio je da će Vlada istrajati na predloženim izmenama i dopunama Zakona o državnim simbolima, da država čini ono što rade i sve ozbiljne i demokratske zemlje i da će ko ne bude poštovao državne simbole morati da plati zakonske kazne.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike