U trendu

Kosorovoj kriv Tajani, ali na meti opet – Vučić

ZAGREB – Bivšu hrvatsku premijerku Jadranku Kosor pogodilo je to što je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani tokom vikenda Istru i Dalmaciju nazvao „italijanskom Istrom i Dalmacijom“, ali je, umesto da to „razreši“ sa visokim evropskim zvaničnikom, čak i u taj slučaj umešala predsednika Srbije, koji joj je, kao i Srbija, i inače u poslednje vreme u fokusu.

„Tajani 2019. u EU kao Vučić 1995. u Glini. Shame!“, poručila je Kosorova, povodom izjave Tajanija, u obraćanju na ceremoniji obeležavanja Dana sećanja.

Ona je to napisala na svom Tviter nalogu, na kojem i inače u poslednje vreme pomno prati političke događaje u Srbiji, posebno opozicione.

Kosor je takođe ocenila da su Tajanijeve izjave nečuvene i zapitala šta je sa reakcijama hrvatskih poslanika EP, a posebno onih, kako je rekla, koje čeka reizbor.

Predstavnik Tajanija, koji je odbio da se izvini posle dosta reaovanja na tu izjavu, rekao je da je ta izjava netačno interpretirana i da je treba tumačiti u istorijskom kontekstu.

Kosor je, inače, u više navrata komenarisala proteste dela opozicije u Beogradu, a između ostalog, na Tviteru je napisala:

„Hrabri ljudi na ulicama Beograda. Pozdrav iz Zagreba.“

Prokomentarisala je i napad na srpske vaterpoliste u Splitu, ocenivši da je sramotan.

(Tanjug)

Napišite komentar