U trendu

Kriza vlade Hrvatskoj, Petrov: HDZ pokušao da „kupi“ našeg poslanika

Predsedavajući hrvatskog Sabora i Mosta nezavisnih lista Božo Petrov optužio je danas partnere u vladajućoj koaliciji iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da su pokušali da „kupe“ njihovog poslanika Hrvoja Runtića obećanjima da će mu biti deblokiran račun i vraćena zaplenjena kuća ako glasa za ministra finansija Zdravka Marića.

U intervjuu za „Tačku na nedelju“ N1 Petrov nije rekao ko je to Runtiću nudio, nego samo da su ljudi koji su ga kontaktirali tvrdili da su članovi HDZ-a, prenosi Hina.

„Oni su kontaktirali našeg poslanika Hrvoja Runtića obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran račun, da neće imati dugova, da će kuća biti vraćena… samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za poverenje vladi Andreja Plenkovića i to je najgora stvar koja se može dogoditi. Ja neću dopustiti da Sabor bude pijaca“, rekao je Petrov.

On tvrdi da HDZ nema parlamentarnu većini i poručio da hrvatski premijer Andrej Plenković mora da kaže da li je „obmanuo celokupnu hrvatsku javnost u trenutku kad je govorio da je sve u redu, da nema krize Vlade, da neće biti izbora“.

„On to treba da pokaže u Saboru. Mi treba da znamo, celokupna hrvatska javnost treba da zna postoji li kriza Vlade, postoji li 76 ruku u Saboru koji podržavaju rad ove Vlade. U tom trenutku će se znati je li on obmanuo hrvatsku javnost, ima li Hrvatska uopšte Vladu ili treba da idemo na izbore“, istakao je Petrov.

On je izjavio da zna da HDZ pokušava da prikaže 79 potpisa protiv njega, kao predsedavajućeg Sabora, kao dokaz legitimiteta rada Vlade.

„Oni treba da nađu 76 potpisa za rad Vlade“, rekao je Petrov.

Na pitanje hoće li se o njegovoj smeni glasati prije nego što se utvrdi postoji li nova parlamentarna većina, Petrov je ponovio da će pravi test biti izglasavanje poverenja ministru Mariću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar