U trendu

Kuoči: Jačanje odnosa SRB i NATO od koristi za region

PODGORICA – Komandant misije KFOR-a na Kosovu Salvatore Kuoči izjavio je da je jačanjanje odnosa između NATO i Srbije od koristi za Alijansu, Srbiju i čitav region.

On je u intervjuu podgoričkoj „Pobjedi“, rekao, kometarišući kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih visokih zvaničnika Srbije na odluku Crne Gore da pošalje vojnike u misiju KFOR, da se KFOR obično ne bavi politikom, prenosi RTCG.

„Danas se suočavamo sa zajedničkim bezbednosnim izazovima, i zajednička saradnja može doneti stvarne prednosti Srbiji, njenim građanima i širem regionu“, rekao je Kuoči.

Kuoči je, govoreći o Crnoj Gori koja je prošle godine postala članica NATO, rekao da imati NATO članicu sa Zapadnog Balkana, koja se pridružuje KFOR-u, pomaže povećanju stabilnosti u regionu.

„Crna Gora je bila važan doprinos evroatlantskoj bezbednosti kao partner NATO. Danas, kao punopravni član Alijanse, i dalje je pouzdan provajder bezbednosti“, kazao je Kuoči komentarišući odluku Crne Gore da do kraja godine uputi dva pripadnika vojske u tu mirovnu misiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.