najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Marović: Ne pregovaram sa stranim obaveštajnim službama

Bivši visoki crnogorski državni funkcioner iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović negirao je danas medijske navode da pregovara sa stranim obaveštajnim službama kako bi kompromitovao crnogorski državni vrh, prenosi danas podgorički „Dan“.

„Niti sam izdao koga, niti lagao o kome, niti imam nameru. Nikoga ne krivim ni za šta, a neka Bog pomogne onima iz moje blizine koji su to radili, klevetali i pilatovski prali ruke od svega“, kazao je Marović podgoričkom dnevniku.

Marović je optužen da je u više poslova s preprodajom opštinskih nekretnina i gradnjom u Budvi oštetio budžet tog primorskog grada za više miliona evra. Doskorašnji funkcioner vladajuće DPS je uhapšen u decembru prošle godine i iz zatvora izašao poslije šest meseci nakon što se nagodio s Tužilaštvom i priznao krivicu.

On se s Tužilaštvom nagodio da provede u zatvoru četiri godine i četiri meseca i da plati 100.000 evra u humanitarne svrhe.

Specijalno tužilaštvo protiv Marovića vodi i finansijsku istragu tokom koje će ispitati da li je nelegalno stečeni novac stavljao u svoj džep. Tužilaštvo će nakon toga utvrditi koliko novca će funkcioner DPS-a morati da vrati državi na ime štete koju je pričinio svojim delovanjem.

Pored Marovića, s Tužilaštvom su se nagodili i njegov brat Dragan i sin Miloš, takodje optuženi za malverzacije u Budvi.

Po izlasku iz zatvora, Marović je podneo ostavku na mesto predsednika Politickog saveta DPS-a, a ova izjava je prvo njegovo javno oglašavanje u poslednje vreme.

Marović je bio i predsednik Državne zajednice Srbije i Crne Gore, do osamostaljivanja te dve bivše članice jugoslovenske federacije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike