U trendu

Milanović u HR medijima: Od sramote do zvezde desnice

Riječki Novi list, za koji portal Index.hr kaže da je već godinama neformalno glasilo SDP-a kada tu stranku treba braniti od napada, njenog lidera Zorana Milanovića je, nakon neprimrenih uvreda na račun Srba, Srbije i BiH, proglasio sramotom „stranke i levice“.

Ovaj zagrebački portal piše da su povodi za takvu osudu Milanovića u Novom listu „nacionalističke izjave premijerskog kandidata, koje su šokirale javnost“.

Novi list zamera Milanoviću izjave da je Bosna i Hercegovina „big shit“, da se Hrvati neće ostaviti u BiH s Bošnjacima, kao i da je Srbija „šaka jada“ kojih nema ni deset miliona, a želeli bi da gospodare Balkanom. Takođe, zameraju mu i izjavu da mu se „fućka“ za pozdrav „Za dom spremni“.

Zagrebački Večernji list je Milanovića, nakon spornih izjava, uporedio sa Franjom Tuđmanom, a Slobodnu Dalmacija ga je nazvala „krčmarom“.

„Milanovićeva “nabrijanost“, kako je naziva Klem, kad su u pitanju nacionalni interesi u odnosu prema susednim zemljama nije viđena od Tuđmana“, piše u komentaru Večernjeg.

Za Glas Slavonije tema o Milanoviću nije se izborila za naslovnicu, dok je naslovna 24 sata rezervirana za reklame.

Slobodna Dalmacija na naslovnici je objavila kako zbog „krčmarskih uvreda Milanović gubi izbore“.

RTL je Milanovića nazvao zvezdom desnice.

HRT se na svom web izdanju nije bavio Milanovićevim izjavama, ali su njegove izjave o Srbiji, Srbima i BiH bile druga vest u sinoćnjem centralnom Dnevniku, odmah nakon katastrofalnog cemljotresa u centralnoj Italiji.

Nova TV detaljno je izvestila o Milanovićevim izjavama, a RTL donosi detaljnu analizu prema kojoj je „Milanović postao zvezda desnice“. Takođe smatraju da Milanović neće izgubiti levicu jer birači „nemaju druge opcije“.

U analizi zagrebačke N1 TV, Boris Rašeta, novinar 24 sata tvrdi kako će Milanoviću koristiti ovaj transkript.

Lupiga je jedina od neprofitnih portala koja je ostala bez reakcije

Deo portala koji pripadaju levici, a do juče su bili finansirani od države, takođe je zgrožen.

Portal Autograf a Drage Pilsela prenosi tri autorska članka u kojem je Milanović „Fakin s Knežije koji pušta očnjake“, dok Forum.tm Milanovićeve izjave poredi s plinskim bocama tokom protesta šatoraša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.