najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Napadi na hrvatskog voditelja zbog Srba, traže njegovu suspenziju (video)

Savez udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica traži suspenziju novinara HRT Aleksandra Stankovića optužujući ga da je, kako smatraju, u kultnoj emisiji Nedeljom u 2 povredio novinarski kodeks i Deklaraciju o domovinskom ratu.

Veterani smatraju da je Stanković takođe povredio „vrlo jasnu“ oslobađajuću presudu Haškog suda hrvatskim generalima iz čijeg se obrazloženja jasno „apostrofira ko je agresor“.

U poslednjoj emisiji Nedeljom u 2, emitovanoj 19. novembra, naime, gost je bio Predrag Mišić Peđa, Srbin koji je branio Vukovar, koji se u emisiji prisećao tih ratnih dana.

On je, kako navode veterani, komentarisao aktualne događaje i status hrvatskih branitelja u društvu i u nekoliko navrata je, kako se navodi, negirao Stankovićevu tezu da se u Hrvatskoj vodio građanski rat na čemu je voditelj insistirao, a što oni smatraju skandaloznim.

Oni se pozivaju na član 2. Deklaracije o Domovinskom ratu u kojem piše da je „Reublika Hrvatska vodila pravedan i legitiman, odbrambeni i oslobodilački rat, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoju teritoriju od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica“, prenosi Večernji.

Veterani od Ministarstva uprave traže da se izjasne o Stankovićevom, kako tvrde, rušenju hrvatskih vrednosti Deklaracije o Domovinskom ratu i Domovinskog rata na nacionalnoj televiziji koju plaćaju hrvatski građani, među kojima i veliki broj hrvatskih branitelja.

Smatraju i da je Stanković svojim stavovima pokušao da lažnim manipulacijama gledaoce dovede u zabludu, šireći neistine o „odbrambenom ratu Hrvatske“.

„Smatramo da bi bilo primereno smeniti ga s mesta TV voditelja emisije Nedeljom u 2 i suspendovati ga sa nacionalne televizije“ stoji u saošstenju koje je potpisao predsednik ZUV HGP-a Miljenko Kolobarić, preneo je zagrebački Večernji list.

1 komentar
  1. Anonimni

    Ovdje cobjek nema komentara.Svaki komentar suvidan.Strasno da covjek ne moue dlobodno izrsziti svoje misljenje a posebno voditelj.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike