Nikolićeva poseta Sarajevu odlaže se za jesen

Foto: Beta

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatio je predlog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se najavljena zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen ove godine, saopšteno je danas iz Predsedništva Srbije.

U telefonskom razgovoru sagovornici su se saglasili da se zvanična poseta Sarajevu odloži za jesen, zbog izbora u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Prema ranjim najavama predsednik Srbije trebalo je da poseti Sarajevo krajem marta ili početkom aprila.

U saopštenju se dodaje da su Nikolić i Izetbegović razgovarali o bilateralnoj saradnji, predstojećem susretu u Sarajevu i izazovima sa kojima se suočava region, pre svih migrantskoj krizi.

Nikolić je, kako se navodi, poželeo puno uspeha Bakiru Izetbegoviću u predstojećem predsedavanju Predsedništvom BiH i izrazio zadovoljstvo zbog susreta u okviru procesa Brdo-Brioni u maju.

„To je prilika da zemlje regiona razgovaraju o različitim izazovima, koje mogu rešiti zajedničkim naporima“ naglasio je Nikolić.

Govoreći o izbegličkoj krizi Nikolić je naglasio da je EU na velikom ispitu i izrazio sumnju u pronalaženje rešenja koje će biti pravično za sve zemlje pogodjene krizom.

„Kada se voda zamuti, čisti se na izvoru, a ne na ušću“, kazao je Nikolić.

Izetbegović je izrazio privrženost dobrosusedskim odnosima Srbije i BiH i izrazio zabrinutost povodom novog talasa izbeglica koji se očekuje na proleće ove godine.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar