U trendu

Orešković tvrdi da je Kitarović plagirala njen plan za HR

ZAGREB – Bivša predsednica Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i predsednički kandidat, Dalija Orešković, tvrdi da je aktualna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović plagirala koncept njenog predsedničkog programa.

Orešković je na svom fejsbuk nalogu objavila video, koji, kako tvrdi, to dokazuje.

„Ono što je Kolinda Grabar Kitarović do sada najavila kao svoj program plagijat je mog Plana za Hrvatsku. Doduše, nije plagirala delove koji bi zaista udarili u korupcijske temelje HDZ-a, ali to od nje ni ne očekujemo“, stoji u poruci Oreskovićeve objavljenoj uz video.

Portal Index podseća da je Orešković prošle sedmice izjavila da je ona „jedini kandidat koji ima ne samo program, nego i konkretan plan kako taj program provesti u delo“.

„Moram reći da je Kolinda Grabar-Kitarović doslovno plagirala kompletan koncept mog predsedničkog programa. Tu se ne radi samo o antikorupciji, tu se radi i o razradi ovlasćenja iz Ustava, zaštiti redovnom i razrađenom delovanju i o stabilnosti državne vlasti. Takođr, i razrada načina sukreiranja spoljne politike. Sve su to moje ideje“, tvrdi Orešković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.