Dramatično hapšenje: Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Šibeniku, pucao sebi u usta

Boris Luketa, osumnjicen za trostruko ubojstvo u Brodarici, predgrađu Šibenika, posle višesatne policijske opsade pucao je sebi u usta posle čega je prebačen u bolnicu.

Kako navode hrvatski portali, Luketa (59) je davao znake života.

On se sumnjiči da je u sredu poslepodne u Brodarici ubio troje ljudi – supružnike Milku i Hakiju Keranovića i Ivana Bajića, nekadašnjeg telohranitelja i prijatelja pokojnog „kralja zagrebačkog podzemlja“ Zlatka Bagarića.

Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, dok je telo Ivana Bajića pronađeno u automobilu ispred kuće.

Potom je pobegao u crvenom „reno kliju“, a policija je blokirala Brodaricu.

Policija je locirala Luketu oko 21 sat i u Brodarici, a onda je usledila višesatna drama i opsada, jer je Luketa gotovo četiri sata s pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća i pretio samoubistvom, prenosi Index.hr.

„Učinio sam to zbog duga. Nikad nisam kažnjavan. Ubiću se! Ili ću ja ubiti sebe, ili ćete vi mene. Trećeg izbora nema“, vikao je Luketa dok je satima naoružan tumarao po Brodarici okružen specijalcima.

Jedan sat posle ponoći, nakon višesatnog pregovaranja, Luketa je stavio pištolj u usta i pucao iako su policajci pokušali da ga u tome spreče upotrebom elektrošokera.

Luketa je s povredama glave prevezen u Opštu bolnicu Šibenik.

Kako je javio Šibenik.in, motiv trostrukog ubojstva verojatno je dug od 420.000 evra, koliko su Luketi navodno dugovali supružnici Keranović, a koji su zbog duga trebali da izgube kuću.

Luketa ih je tužio i slučaj se godinama povlačio po sudu, a nedavno su navodno postigli dogovor. Ipak, nešto se očigledno izjalovilo, pa je cela priča kulminirala trostrukim ubistvom, navode hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.