najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pojačana kontrola zbog tovara zamrznutog mesa iz 1982.godine

Uprava carine danas je od Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede dobila obaveštenje da su došli do informacije da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine, pa je svim carinarnicama naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole prometa.

Kako je saopštila Uprava carina, svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole robnog i putničkog prometa, sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu i Metohiji.

Uprava carina će kao i do sada učiniti sve što da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana, pa će svako meso koje ne ispunjava zakonom propisane uslove, a bude otkriveno tokom pojačanih kontrola, biti oduzeto i predato u nadležnost inspektorima Uprave za veterinu.

“Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko ga ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko se radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti sa mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji sprovode ””dubinske kontrole””.

Iz Uprave carina navode da su o postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, ukljčujući i specijalne mobilne timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije.

“Pored prepreke koju čini lično zalaganje i profesionalizam svih carinskih službenika, Uprava carina će se osloniti i na najsavremeniju tehniku, poput mobilnih skenera, zahvaljujući kojima će dalja distribucija spornog tovara biti dodatno otežana”, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike