U trendu

Premijer Kantona Sarajevo na udaru SDA zbog posete Srbiji

SARAJEVO – Bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA) BiH Bakira Izetbegovića zamerila je premijeru Kantona Sarajevo Edinu Fortu što je pre nekoliko dana učestvovao na 4. Regionalnom forumu mladih lidera u Novom Sadu i što se slikao pored srpskih obeležja s premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem.

U toj stranci smatraju da je Forto odlaskom u Srbiju uoči 25. novembra, Dana državnosti BiH (koji se obeležava samo u pojedinim delovima Federacije), „ponizio BiH“ i pokazao „podanički odnos“ prema kolegi iz Vojvodine.

„Skandalozno je da je Forto na sastanku s premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem u podaničkom tonu pozivao na „povezivanje“, jer je upravo Mirović poznat po propagiranju velikosrpske politike usmerene protiv teritorijalnog integriteta BiH“, naglašava se u saopštenju SDA.

Premijer Edin Forto, koji je na forumu u Novom Sadu bio jedan od govornika na panelu „Lideri koji definišu budućnost, budućnost koja definiše lidere“, izjavio je da ga ne zanima to kako SDA vidi njegov odlazak u Srbiju i način ponasanja prilikom susreta sa kolegom iz Vojvodine.

„Nemam praksu komentarisanja saopštenja Stranke demokratske akcije“, rekao je Forto za sutrašnju Politiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.