U trendu

Preminuo Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba

U 66. godini života umro je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenose hrvatski mediji.

Bandiću je, kako navode, pozlilo kasno uveče i hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu Sveti Duh gde je bezuspešno pokušana reanimacija.

Vest su potvrdili iz Grada Zagreba.

„U dubokoj tuzi obaveštavamo sugrađanke i sugrađane, saradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. februara u 66. godini života od posledica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić“, navodi se.

Bandić je rođen 1955. godine u Grudama, a prema vlastitom priznanju, prekretnica u njegovom životu bila je 1974. godina, kada je preselio u Zagreb.

U svojoj idealizovanoj biografiji iz 2009. godine o Zagrebu je govorio kao o snu koji je postao zbilja. Od tada pa do danas Bandić je postao jedan od najbogatijih hrvatskih političara.

Godine 1993. postaje sekretar GO SDP-a, a 1995. godine postaje zastupnik Gradske skupštine. Bandić će postati predsednik zagrebačkog SDP-a dve godine kasnije, 1997. godine.

Tri godine nakon toga, 2000. godine na vanrednim izborima prvi put postaje gradonačelnik. Nakon što je 2002. godine pijan prouzrokovao saobraćajnu nesreću i pokušao da podmiti policajca, morao je da podnese ostavku. Na mesto gradonačelnika vraća se 2005. godine.

Krajem 2014. godine Bandić je uhapšen u akciji Agram sa Slobodanom Ljubičićem i Petrom Pripuzom.

Bandić će u zatvoru do kraja tog mandata završiti i drugi put, ali će posle toga na lokalnim izborima svejedno dobiti glasove više od 147 hiljada Zagrepčana i osvojiti još jedan mandat.

Njegova smrt dolazi uoči novih izbora u Zagrebu na kojima je ponovo bio među najvećim favoritima, prenose mediji

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)