U trendu

Prvi predizborni skup Kolinde Grabar-Kitarović u Karlovcu

KARLOVAC – Prvi predizborni skup pred drugi kruga predsedničkih izbora, kandidatkinja vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinda Grabar Kitarović održala je danas u Karlovcu, jer, kako je rekla, to je tvrđava hrvatstva od davnih vremena do danas, pa i tvrđava HDZ-a od vremena prvog predsednika Franje Tuđmana.

Grabar Kitarovićeva je u punoj dvorani jednog karlovačkog restorana zahvalila na dosadašnjoj podršci i dodala da je ta podrška „glas nade i glas zajedništva“, prenela je Hina.

„U drugi krug krenula sam s ključnom porukom, okupimo se kao što smo se okupili počekom 90-ih godina, kao što nas je u svehrvatskom pomirenju okupljao prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, i to za hrvatsku porodicu, za hrvatsku mladež, penzionere, invalide i sve ranjive grupe, za naše verske i moralne vrednosti, Domovinski rat, hrvatske branitelje i bolju budućnost“, rekla je Grabar Kitarovićeva.

Govoreći o važnosti sigurnosti i jačanju na spoljnopolitičkom planu, istakla je da Hrvatsku treba ojačati pre svega zato da bi se u njoj bolje živelo i da bude „majka svakoj Hrvatici i svakom Hrvatu“.
„Hrvatska može i jače i više i bolje za vas, za sve nas, te pozivam sve članove i simpatizere HDZ-a i ostalih partnerskih stranaka, sve državljane Republike Hrvatske da u drugom krugu biraju pravu Hrvatsku, a na čelu takve Hrvatske imaćete svoju predsednicu, a ta će predsednica imati vas, svoj narod, snagu Hrvatske, okupimo se za Hrvatsku koja zna“, zaključila je Grabar-Kitarović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.