U trendu

SDSM: Vanrednih parlamentarnih izbora neće biti

SKOPLJE – Organi vladajuće SDSM, rukovodeći se državnim interesima, protiv je održavanja vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim u aprilu, preneo je portal A1on na makedonskom jeziku.

SDSM, ciji je lider premijer Zoran Zaev, smatra da su u ovom trenutku prioritet reforme i put te zemlja ka EU.

„Socijaldemokratski savez preuzima odgovornost u interesu građana i države. Državotvorna partija na kojoj su interesi građana i države na prvom mestu ne razmišlja o prevremenim parlamentarnim izborima, čak i kada je rejting podrške mnogo veći u odnosu na opoziciju“, izjavio je portparol SDSM Kostadin Kostadinov nakon sednice Izvršnog komiteta stranke.

On je rekao da Makedoniju u aprilu očekuju redovni predsednički izbori i dodao da će pobedu odneti kandidat te stranke.

Ovu odluku rukovodstva SDSM najuticajnija opoziciona VRMO-DPMNE je protumačila kao beg od izbora te stranke i njenog lidera Zaeva.

Iz te stranke je saopšteno da su SDSM i Zaev pobegli od izbora, a da, kako se navodi, neće pobeći od volje naroda. ali da neće pobeći od volje naroda.

„SDSM je u strahu i haosu. Veoma brzo će se suočiti sa istinom i sopstvenim neuspehom. Koliko god da bežiš ja ću te pobediti gospodine Zaev na parlamentarnim izborima, zato što će te narod poraziti. Vratićemo poštovanje naše zemlje Makedonije“, napisao je Mickoski u svom fejsbuk profilu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.