U trendu

Samit „Makedonija 2025“ od 7. do 10. novembra

SKOPLJE – Samit „Makedonija 2025“, regionalna platforma za razmenu znanja o najnovijim svetskim trendovima u poslovanju, tehnološke inovacije, investicije i odgovorno liderstvo, koji će okupiti više od 400 uglednih zvanica, biće održan od 7. do 10. novembra u Skoplju.

Učesnici su diplomate, privrednici, direktori, akademici i poslovni stručnjaci iz dijaspore, zvaničnici i predstavnici međunarodnih organizacija i banaka.

Učesnicima će se obratiti više od 60 panelista iz dvadesetak zemalja.

Međunarodna neprofitna organizacija „Makedonija 2025“ odražaće sedmi put svoj godišnji samit „Makedonija 2025“, u htelu Meriot u Skoplju.

Po prvi put ove godine organizatori najavljuju trodnevni program popunjen sa oko 15 panel diskusija i četiri break – out sesije, koje pokrivaju širok spektar tema kao što su: globalni ekonomski trendovi, regionalne investicije, liderstvo i preduzetništvo.

Na samitu će biti organizovan i panel „Kako region može da poveć svoj potencijal za trgovinsku integraciju i atraktivnost za strane investicije?“.

Ostale teme uključuju digitalnu transformaciju, najnoviju tehnologiju primenjenu u zdravstvu, kao i proizvodnju medicinskog kanabisa u Makedoniji.

Posebna pažnja biće posvećena filantropiji i uzvraćanju domovini, posredsetvom organizovanja dobrotvorne gala svečanosti (Fundraiser Gala), 8. novembra, u čast vizionara i osnivača Džona Bitova (John Bitove Senior), kojom će biti proslavljeno 10 godina od osnivanja organizacije Makedonija 2025 i sedam godina organizovanja samita Makedonija 2025.

Među govornicima na samitu su najistaknutija imena poput: Kevina Murnana sa Kelog škole za menadžment i osnivača Behtrics iz SAD, potpredsednik vlade i ministar zdravlja Libana Ghašan Hasbani, menadžer za istraživanja i urednik indeksa ekonomskih sloboda u fondaciji Heritage SAD Antoni B. Kim, osnivač i generalni direktor „UniversalDoctor“ iz Šavajcarske Jordi Serano Pons. Zatim osnivač i direktor u Kaiama – Centru za održivi dizajn u Izraelu Iair Engel, Katarine Konstantinides svetski poznati filantrop, aktivista i preduzetnik iz Južne Afrike i drugi.

Samit predstavlja dinamičnu platformu za razmenu znanja o poslovanju i ekonomiji, tehnologiji, liderstvu i inovacijama i učesnici će moći da čuju najnovije trendove poslovanja, da se povežu sa uglednim rofesionalcima i uspostave saradnju i nova partnerstava sa potencijalnim investitorima.

Samit će neformalno početi 7. novembra takmičenjem biznis ideja „Get in the ring“ za srednjoškolce i start-ap preduzeća.

Učesnici će se poslednjeg dana, 10. novembra, popeti na obližnju planinu Vodno pod motom „Climb with Leaders“.

Medijski partner Samita za region je novinska agencija Tanjug.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.