Specijalna policija RS čuva izborni materijal

Specijalna policija entiteta Republika Srpska ušla je u Srebrenicu i u ovom momentu drži pod kontrolom izborni materijal i generalno izborni proces u toj opštini, potvrdio je za sarajevski portal Klix.ba predsednik Opšinske izborne komisije Srebrenica Nermin Alivuković.

On je rekao da su juče oko 15 sati pripadnici Specijalne jedinice Centra javne bezbednosti Bijeljina došli u zgradu Opštine Srebrenica objašnjavajući da su zaduženi za čuvanje izbornog materijala jer je navodno neko iznosio odredjenu količinu materijala, odnosno vreća.

“Sinoć oko 20 sati pojavila se vest da je pronadjena neka vreća sa izbornim materijalom. Pod tim okolnostima saslušan sam u policiji u Srebrenici”, rekao je Alivuković.

Posle toga je, prema njegovim rečima, održana hitna sednica Opštinske izborne komisije gde je donesena odluka da će, ako ne prestane pritisak na rad Komisije, oni prekinuti rad i tražiti od CIK-a da ih razreši.

U Centru javne bezbednosti Bijeljina za Klix. ba je rečeno da se u Opštini Srebrenica nalaze Jedinica za podršku CJB Bijeljina i policijski službenici iz Srebrenice koji obezbedjuju izborni materijal “a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti”.

“Tu se nalaze otkada je izborni materijal stigao u Srebrenicu i tu će biti sve dok taj izborni materijal ne ode u Centralnu izbornu komisiju”, kazala je portparolka CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Prema podacima za Srebrenicu na izborima u nedelju 2. oktobra kandidat koalicije Zajedno za Srebrenicu Mladen Grujičić osvojio je do sada 3.879 glasova, a dosadašnji načelnik Srebrenice Ćamil Duraković 1.631 glas.

(Beta)

Ostavite komentar