U trendu

Spiropali: Meta želi sebe da prikaže kao žrtvu

TIRANA – Portparolka albanske vlade Elisa Spiropali komentarišući saopštenje kabineta albanskog predsednika, u kome je navedeno da je odluka Izbornog kolegujima da će lokalni izbori biti održani u toj zemlji 30. juna, rekla je da „Meta želi sebe da prikaže kao žrtvu“, prenosi a1on.

Ona je na svom tviter nalogu napisala da je ovo trenutak kada Ilir Meta ne može da utiče na odluku sudskog organa i zato, prema njenim rečima, govori o „orkestriranom skeču“.

„U trenutku kada Ilir Meta ne može da utiče na odluke sudskog organa on priča o orkestriranom skeču, identično kao u trenutku kada agresor ubija, a priča o zasedi od strane žrtve“, napisala je Spiropali.

Nakon odluke Izbornog kolegijuma u Albaniji u kojoj se navodi da će lokalni izbori u toj državi biti održani 30. juna, portarol albanskog predsednika Tedi Bluši je takvo rešenje Kolegijuma ocenio kao „orkestrirani skeč“.

Albanski predsednik Ilir Meta pre dve nedelje je poništio ukaz o održavanju lokalnih izbora 30. juna zbog masovnih protesta opozicije i, kako je naveo, opasnosti od izbijanja građanskog konflikta.

Na lokalnim izborima u Albaniji neće učestvovati ujedinjena albanska opozicija, predvođena Demokratskom partijom Ljuljzima Baše.

U izbornoj trci će učestvovati vladajuća koalicija „Alijansa za evropsku Albaniju, predvođena Socijalističkom partijom Edija Rame i koalicija „Nadu za promene“ sastavljenu od šest stranaka.

Takođe, učestvovaće sedam nezavisnih kandidata i devet političkih stranaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.