U trendu

Stevandić pozvao Izetbegovića na proslavu Dana RS

Potpredsednik Narodne skupštine Reublike Srpske Nenad Stevandić pozvao je danas člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakira Izetbegovića i predsedavajućeg državnog parlamenta BiH Šefika Džaferovića da prisustvuju ceremoniji obeležavanja Dana Republike Srpske, 9. januara u Banjaluci.

Stevandić je rekao da su mu poznate negativne emocije u Federaciji BiH povodom obeležavanja Dana RS koje su, kako je rekao, rezutlat veštački stvorene medijske histerije.

„Ja znam da postoje negativne emicije u Federaciji BiH koje su rezultat političkih manipulacija i veštački stvorene medijske histerije i zato bih iskoristio priliku da pozovem sve ljude iz Federacije iz establišmenta i političkog i institucionalnog da dođu u Banjaluku 9. januara. Svi su oni dobro došli““, kazao je Stevandić za sarajevsku N1 tv.

On je rekao da bi dolazak Izetbegovića i Džaferovića bio džentlmenski potez.

““Nemamo mi nijedne ružne emocije. Mi samo hoćemo da poštujemo svoje, kad poštuješ svoje onda te i drugi poštuju. Da dođu, to bi bio džentlmenski potez“, naveo je Stevandić.

Inače, Izetbegović i Džaferović su najveći protivnici obeležavanja Dana Republike Srpske, koji smatraju diskriminatorskim praznikom koji vređa, kako smatraju, osećaje bošnjačke manjine u RS.

Izetbegović je, naime, bio podnosilac apelacije Ustavnom sudu za ukidanje tog praznika, ali su se građani na referendumu izjasnili da za obeležavanje tog datuma kao praznika RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.