U trendu

Težak verbalni incident u Skupštini Crne Gore

U Skupštini Crne Gore danas se dogodio težak verbalni incident izmedju poslanika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji su razmenili teške reči.

Do incidenta je došlo tokom skupštinskog zasedanja u plenarnoj sali, a tuču grupe poslanika sprečili su ostali poslanici i skupštinsko obezbedjenje.

Incident se dogodio u vreme dok nije bilo direktnog televizijskog prenosa sednice, niti prenosa preko interenet stranice Skupštine.

Kako prenosi podgorički portal „Vijesti“ incidentu je prethodila rasprava o učešću crnogorskih vojnika u mirovnoj misiji EU o čemu je govorila ministarka odbrane Milica Pejanović Djurišić.

Poslanik Fronta Branko Radulović i DPS-a Obrad Stanišić su razmenili teške uvrede i psovke.

Stanišić je iz poslaničkih klupa dobacio poslanicima Fronta da su nosili fantomke na protestima tog opozicionog saveza u oktobru i novembru prošle godine u Podgorici.

Radulović je Stanišića nazvao „fukarom, udbašem i pijanicom“ i opsovao ga je, a on mu je vratio pretnjom: „Platićeš mi“.

Nastavljeno je verbalnim sukobom izmedju poslanika Fronta Veljka Vasiljevića i ponovo DPS-ovog Stanišića, a tuču su sprečili poslanici koji su ih razdvojili.

Reagovalo je skupštinsko obezbedjenje.

Ovo je drugi incident u poslednjih četredestak dana u Skupštini Crne Gore i ponovo izmedju poslanika DPS-a i DF-a.

Skupština Crne Gore je nekada slovila za primer u regionu.

U Skupštini je trenutno pauza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.