najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Trebinjski vatrogasci na izmaku snaga, isčekuje se kiša

Situacija na požarištima u Trebinju danas je nešto stabilnija u odnosu na protekla dva dana, ali požari i dalje bukte, dok su vatgrogasci na izmaku snaga.

Kako je rečeno Feni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u tom gradu, vatrogasne ekipe, čiji su pripadnici danima na terenu, na izmaku su snaga, a očekuje se da, za sutra najavljena kiša, „pomogne“ u gašenju vatre.

Tokom prethodne noći trajala je borba na odbrani kuća u selu Aljetići.

„Krak s Leotara koji se spuštao prema gradu je ugašen. Drugi krak, koji se proteže prema selu Jasen je aktivan, vatra je zahvatila vrh brda i teren je nepristupačan. Vjetar otežava gašanje“, precizirali su Teritorijalnoj vatrogasnoj jednici Trebinje.

Jedan krak požara proteže se levo od grada, u sela Trebijovi i Aljetići, ali je vatra „odbijena“ od kuća. Iako je požarna linija duga 15-20 kilometara, trenutno, kako su naveli, nije ugroženo lokalno stanovništvo, niti materijalna dobra.

Trebinjske vatrogasne ekipe su danima na terenu, pomažu im i kolege iz Lastve, Centra za gazdovanje kršom, Civilne zaštite, kao i helikopter Oružanih snaga BiH (OS BiH).

Veliki požar koji je u petak izbio na području Leotara, u rejonu sela Trebijovi i dalje je aktivan, a sinoć je najsloženija situacija upravo u tom selu i susednim Aljetićima, jer se požarna linija primakla do kuća.

Zbog gušenja dimom četvorici vatrogasaca ukazana je medicinska pomoć u Hitnoj službi, prenosi RTRS.

(Tanjug)

Povezani članci:

Požar na Leotaru preti kućama!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike