U trendu

U Makedoniji dvodnevna žalost zbog poginulih u autobuskoj nesreći

Vlada Severne Makedonije je četvrtak i petak proglasila za dane žalosti povodom pogibije, prema najnovijoj informaciji,  14 ljudi u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Skoplje-Tetovo.

Premijer Zoran Zaev je nakon vanredne sednice Vlade kasno sinoć saopštio da je u nesreći kod sela Laskarci poginulo 14 osoba i da je medju povredjenima njih nekoliko u teškom stanju.

U autobuskoj nesreći kod Skoplja, koja se desila juče oko 17 časova, prema prvim informacijama poginulo je 13 ljudi, sedam je poginulo na licu mesta, a šestoro u skopskoj gradskoj bolnici „8. septembar“. U medjuvremenu preminula je još jedna osoba.

Premijer Zaev je najavio da će danas posetiti povredjenje, a da će narednih dana makedonska vlada doneti odluku o pomoći njihovim porodicama. 

Kako je istakao, razlozi prevrtanja autobusa u blizini naplatne rampe na autoputu na izlasku iz Skoplja još nisu poznati, a u toku je istraga koju vodi nadležni tužilac.

„Mobilizovali smo sve snage i kapacitete da pomognemo povredjenima. Brzo su intervenisali i policija i bolnice, i državne i prvatne“, rekao je makedonski premijer.

Zaev je ponovio da je istraga do sada utvrdila da je autobus firme „Durmo turs“ koji je išao u pravcu Tetova,  prešao na suprotnu kolovoznu traku, probio zaštitnu ogradu i pao u dolinu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike