najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ubio dve devojke na pešačkom – pobegao u Srbiju

Sanjin Sefić, osumnjičen da je svojim vozilom u Sarajevu usmrtio dve devojke, pobegao je iz BiH i prešao u Srbiju. U Sarajevu protest na mestu nesreće.

Intenzivna potraga za njim je u toku, a građani Sarajeva zbog ubistva devojaka protestuju na mestu na kojem su one stradale.

Načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović saopštio je da je Sefić prešao granicu BiH i Srbije u utorak oko 6.30 i uputio se uputio u nepoznatom pravcu.

Navedeno je da je u Srbiju prešao na graničnom prelazu Uvac.

U saobraćajnoj nesreći u ponedeljak uveče život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna, studentkinje Filozofskog fakulteta.

One su u 21.40 prelazile na pešačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je automobilom, koji se kretao 100 kilometara na sat, udario Sefić, odranije poznat pravosudnim organima.

Selma Agić je preminula na licu mestu, dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobijenih teških telesnih povreda. Sefić je pobegao sa mesta nesreće.

Građani Sarajeva su i večeras su organizovali mirne proteste ispred Vlade Kantona Sarajevo i Zemaljskog muzeja, tražeći ostavke nadležnih.

Nekoliko stotina građana zbog toga okupilo ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu kako bi odali počast dvema devojkama koje su protekle noći poginule na tom mestu u stravičnom udesu.

Ispred Muzeja najviše je mladih, a broj građana se konstantno povećava. Okupljanje obezbeđuje policija i saobraćaj na glavnoj saobraćajnici je zatvoren.

Građani tvrde da policija i nadležni organi ne reaguju na večernje i noćne trke automobilima po gradu, koje ozbiljno ugrožavaju bezbednost građana.

Mirnim protestima i paljenjem sveća, građani su takođe želeli da ukažu da je neophodna bolja zaštita svih građana Sarajeva i da podsete na učestale bezbednosne probleme u Sarajevu, prenosi Fena.

(Tanjug, Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike