Učenici plaćali lažne dojave bombe u školama zbog kontrolnog

Sarajevski policajci priveli su trojicu maloletnika zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe. Radi se o ukupno deset prijava u samo 11 dana.

Učenici su dali izjave u policiji, a onda su pušteni, prenosi Avaz. Takođe nezvanično, nekolicina đaka je jednom od privedenih maloletnika dala 100 KM i mobilni da nazove policiju i kaže da je postavljena bomba kako bi izbegli kontrolni. Navodno se radilo o predmetu Latinski jezik u Zubotehničkoj školi.

Deveti slučaj se odigrao juče u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gde je obavljen kontradiverzioni pregled. Učenici i zaposleni su za to vreme bili evakuisani. Utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Svega tri sata kasnije, oko 14 sati, policajci su morali ići na novu, desetu intervenciju, jer je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigla nova dojava o bombi, ovog puta u Petoj gimnaziji. I ova je škola odmah evakuisana, a policajci su pregledali sve prostorije. Konstovano je da je i ova dojava bila lažna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.