U trendu

Uhapšen gradonačelnik Budve i 12 funkcionera

Crnogorsko državno tužilaštvo i policija potvrdili su danas da je u Budvi uhapšeno 13 osoba osumnjičenih da su oštetili lokalni budžet za 10 miliona evra. 

Uhapšeni su sadašnji i bivši funkcioneri Opštine Budva, izvršni direktor preduzeća „Trejd Junik“ Crna Gora, koje je bilo partner lokalne vlasti u gradnji tržnog centra „TQ Plaza“ u Budvi. 

Policija traga za jednom osobom. 

Među uhapšenima su aktuelni gradonačelnik Lazar Rađenović, menadžerka grada Milena Marović – Bogdanović, savetnik premijera Aleksandar Tičić, te bivši čelnici budvanske opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović. 

Oni su osumnjičeni da su formirali kriminalnu grupu radi sticanja nezakonite dobiti i moći, saopštio je na vanrednoj konferenciji za medije specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić. 

Uhapšeni su osumnjičeni da su prilikom gradnje platoa za koncerte na plaži Jaz kod Budve, koji je izgrađen uoči nastupa američke pevačice Madone u Budvi 2008. godine, oštetili lokalni budžet za dva miliona evra, dok su za osam miliona evra oštetili gradske finansije tokom gradnje tržnog centra „TQ Plaza“ gradskom jezgru. 

Taj centar gradilo je preduzeće „Trejd Junik“ (Trade Unique) Crna Gora, koje se vezuje za srpskog biznismena Miroslava Latinovića. 

Tužilaštvo nije želelo da saopšti više detalja u vezi sa hapšenjima, zbog „interesa istrage“, kao ni to da li je visoki funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista i otac i brat uhapšenih u jutrošnjoj akciji, Svetozar Marović, predmet interesovanja tužilaštva. 

Milena Marović – Bogdanović je kćerka predsednika političkog saveta DPS-a, Svetozara Marovića, a Dragan Marović je njegov brat. 

Konferenciji za medije prisustvovao je i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, koji je poručio da će se svako ko se ogreši o zakon „naći pred lice pravde“, te da su to danas „jedni, a sutra drugi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.