U trendu

Večeras protest u Beranama i Podgorici zbog manjinske vlade

PODGORICA – Novi protesti protiv koncepta manjinske vlade, koji je predložio njen potpredsednik i lider GP URA Dritan Abazović sa strankama opozicije, najavljen je i za večeras u Beranama i Podgorici.

U Podgorici je protest najavljen za 19 časova, a u Beranama kao i prethodnih dana u 18 časova ispred zgrade opštine, piše portal podgoričkog Dana.

Koncept manjinske vlade, bez kadrova DF-a i DPS-a, predložio GP URA Dritana Abazovića i stranke parlamentarne opozicije, koji su juče parlamentu dostavili inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj izvršnoj vlasti na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

Krivokapić je za taj koncept rekao da je prevara i istakao da je rešenje jačanje aktuelne vlade ili održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi bili održani zajedno sa lokalnim u maju.

Krivokapić je sinoć parlamentu dostavio inicijativu za smenu Abazovića, koji je bio i jedini političar u ekspertoskoj vladi Krivokapića zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi.

Redovno zasedanje parlamenta je plairano za početak marta, a Krivokapić je u predlogu za smenu Abazovića zatražio zakazivanje vanredne sednice za 3. februar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.