U trendu

VMRO optuÅžuje Zaeva da je povezan sa kosovskim podzemljem

Vladajuća VMRO-DPMNE, bivÅĄeg premijera Nikole Gruevskog, optuÅžila je danas lidera SDSM Zorana Zaeva, pretedenta na premijersku funkciju, da je tu stranku pretvorio u kriminalno-mafijaÅĄku organizaciju, koja je povezana sa braćom Geci poznatima po zločinima i kriminalu na KiM, prenose makedonski mediji.

U saopÅĄtenju VMRO-DPMNE se navodi da se poslanik SDSM-a Muhamed Zekiri, inače, desna ruka Zaeva, fotografisao sa braćom Geci, koji su deo kriminalnog podzemlja na Kosovu i Metohiji o čemu je, podsećaju, pisala ÅĄtampa.

Braća Rustem i Hetem Geci, inače bivÅĄi pripadnici OVK, kao i njihov rodak Sabit Geci, uhapÅĄeni su zbog sumnje da su ubili bracu Vehbija i Ganija BeriÅĄu u junu 1999. godine i terete se za ratni zlocin protiv civila.

Napad na braću BeriÅĄa, čiji je otac, kako su pisali mediji, bio saradnik srpskih obaveÅĄtajnih sluÅžbi, je izvrÅĄen ispred bolnice u Srbici. Vehbi je ubijen na licu mesta, a njegovog brata, koji je ranjen prebačen u bolnicu, pronaÅĄli su napadači i dokrajčili ga sa četiri metka.

U saopÅĄtenju se navodi da su mediji raniji predočavali dokaze o povezanosti Zaeva sa narko dilerima iz Aračinova i Seadom Rahicem takođe narkodilerom iz Tetova.

Zato, smatraju u VMRO, Zaev ne moÅže da uspe sa realizacijom tiranske platforme bez podrÅĄke kriminaca iz podzemlja.

„Građani se ne slaÅžu da Zaev o troÅĄku drÅžave plaća dugove narko mafiji. SDSM uzaludno pokuÅĄa da sakrije vezu sa narko mafijom koja je bliska Zaevu i njegovim sradnicima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.