U trendu

Vučić na sastanku regionalnih lidera u Mostaru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić doputovaće danas u Mostar, gde će se večeras sastati s hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Sastanak se održava uoči Medjunarodnog sajma privrede u Mostaru, koji će posetiti i crnogorski predsednik Filip Vujanović i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Vučić je sinoć, objavljujući svoju pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji, potvrdio da danas putuje u Mostar gde će imati „važan sastanak“ sa hrvatskim premijerom Plenkovićem.

Iz Predsedništva BiH ranije je najavljeno da će Čović imati odvojene sastanke sa Vučićem, Plenkovićem i Vujanovićem, sa kojima bi trebalo da razgovara o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu i nastavku saradnje BiH sa tri susedne zemlje.

Tokom večeri, kako je najavljeno, njima bi na radnoj večeri trebalo da se pridruže i druga dva člana Predsedništva BiH, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, kao i predsednici Republike Srpske i Federacije BiH, Milorad Dodik i Marinko Čavara.

„Osim brojnih tema, želeo bih da razgovaramo i o tome kako naši susedi vide budućnost jugoistočne Evrope, primarno BiH. Izložiću koncept koji bi omogućio da se u narednih pet-šest meseci ponovo probudi interes svih naših prijatelja za BiH, u kojoj je sveopšti zastoj“, rekao je Čović za Dnevni avaz.

Taj list navodi da će sastanak u Mostaru biti novi pokušaj da se ponovno uspostavi regionalni dijalog.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.