U trendu

Zaev: Pregovori o novoj vladi kreću se u pozitivnom smeru

Mandatar za sastav nove vlade i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je danas u Tetovu da su u toku pregovori sa svim albanskim partijama o formiranju nove vlade i ocenio da se oni kreću u „pozitivnom smeru“.

„Pregovori su u toku sa svim političkim partijama. Nadam se da ćemo da zaokružimo važne principe koji su interesu građana Mekadonije i same zemlje. Drago mi je što se stvari kreću u pozitivnom smeru“, rekao je Zaev.

On, međutim, nije odgovorio na pitanje novinara da li bi nova vlada mogla da bude formirana do kraja nedelje, prenela je MIA.

„Voleo bih kada bi vlada bila formirana sutra. Trudimo se, ako ne drugo, radi Brisela, ali verujem da kvalitet zahteva vreme. Ono što je važno je interes građana, sve da bude precizno dogovoreno kako bismo mogli da pošaljemo predlog o formiranju vlade parlamentu“, rekao je Zaev.

Kako je ranije preneto, Zaev je, uoči sastanka sa liderom Alijanse za Albance Zijadinom Selom, najavio da će danas ili sutra započeti razgovore sa partnerskim stranaka o raspodeli mandata.

Sela je na konfeenciji za novinare, nakon razgovora sa Zaevom, rekao da on ili bilo ko iz te stranke nije potpisao nikakve garancije u vezi sa odricanjem od tzv. „tiranske platforme“.

On, kao i lider Besa, nije isključio mogućnost da njegova stranka, odnosno Savez Albanaca ne bude deo vladajuće većine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar