U trendu

Završeno ročište o određivanju pritvora Novaliću

SARAJEVO – Premijer Federacije Bisne i Hercegovine Fadil Novalić negirao je tokom ročišta za određivanje pritvora u aferi „Respiratori“ optužbe koje mu se stavljaju na teret, ocenio svoje hapšenje kao „državni udar“ i rekao da će, ako se dokaže ono što tvrdi Tužilaštvo, presuditi sam sebi, prenosi portal Klix.

„Izražavam frustraciju zbog ovog predmeta. Još samo fali da kažu da smo mi naručili pandemiju od Kineza. Preko mojih ruku su prešle 2,2 milijarde KM dok sam radio na izvozu iz BiH, zašto bih sada ostvario bilo kakvu korist od ovih 10 miliona“, rekao je Novalić.

Završeno ročište o određivanju pritvora Novaliću

Nakon sedam sati izlaganja tužioca i odbrane, jutros je završeno ročište u Sudu BiH nakon kojeg bi trebalo da bude doneta odluka o pritvoru za premijera FBiH Fadila Novalića, Fahrudina Solaka, suspedovang direktora FCUZ-a, i Fikreta Hodžića, vlasnika firme „Srebrena malina“, osumnjičene u aferi „Respiratori“.

Sud BiH sada ima rok od 24 sata da odluči da li će biti određen pritvor ili neka druga mera zabrane osumnjičenima za dopremu 100 respiratora iz Kine u vrednosti od 10,5 miliona konvertibilnih maraka (5,25 miliona evra).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.