U trendu

Aleksandru Obradoviću ukinut kućni pritvor

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je donela rešenje „kojim se prema okrivljenom Aleksandru Obradoviću na osnovu člana 209 stav 2 i 5 Zakonika o krivičnom postupku ukida mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta“.

„Iz obrazloženja odluke proizilazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. 12. godine u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera, ni okolnosti predviđene članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom Aleksandru Obradoviću se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela odavanje poslovne tajne iz člana 240 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika“, piše u saopštenju Višeg suda, a prenosi RTS.

Kućni pritvor Obradoviću određen je na inicijativu republičkog javnog tužioca i protiv njega se vodi postupak zbog sumnje da je odavao poverljive poslovne informacije fabrike oružja „Krušik“ iz Valjeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.