U trendu

Amerika steže obruč oko Srbije

Sa očiglednom namerom da se srpski državni vrh drži pod stalnom tenzijom vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer imao je zadatak da Beogradu pošalje sličnu poruku kao i njegov prethodnik, da je Zajednica srpskih opština najviše što Srbija može da dobije na KiM, pišu „Novosti“.

Kako navodi taj list, razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Palmera protekao je u neprijatnom tonu, razmenjene su oštre reči, a šef srpske države nije se ustezao da otvoreno iznese čvrste pozicije Srbije kad je reč o Kosovu i Metohiji.

Palmer je pomenuo i čvrste veze između Beograda i Banjaluke, navodi se u tekstu.

Zvaničnik Stejt departmenta se pored predsednika Srbije sastao i sa premijerkom Anom Brnabić, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem i dežavnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemanjom Stevanovićem.

„I pored neslaganja u stavovima o KiM, u otvorenom razgovoru, predsednik Vučić i Palmer saglasili su se da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti ne samo za proces pridruživanja Evropskoj uniji, već i za regionalnu stabilnost i prosperitet naroda u regionu“, saopšteno je iz predsedništva posle jučerašnjeg susreta Vučića i Palmera.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Mudri ljudi su osmislili onu vecitu istinu:“Sila Boga ne moli a Bog silu ne voli“ !!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike