U trendu

Bogat program za doček 2019. u Beogradu

U Beogradu je i ove godine organizovan zanimljiv i bogat program za gradski docek 2019. godine na nekoliko centralnih lokacija.
Trodnevna proslava Nove godine biće namenjena svim uzrastima, izjavio je ranije zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Večeras ispred Doma Narodne skupštine nastupiće Saša Kovačević i Haris Džinović, kao i bendovi Bajaga i instruktori i Dejan Petrović i Big bend.

U ponoć je planiran vatromet.

Za 1. januar planiran je koncert klasične muzike, koji bi trebalo da postane tradicionalan.

Manifestacija Beogradska zima počela je 1. decembra i trajaće do kraja januara, sa više od 200 besplatnih programa.

Na doček Nove godine u Srbiju stiže i oko 130.000 stranih turista, od kojih ce više od polovine najluđu noc proslaviti u Beogradu, a ostali u Novom Sadu, Nišu, na Zlatiboru, Kopaoniku, u Vrnjackoj Banji…

Najviše turista očekuje se iz regiona, iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Bugarske.

Inače, slogan ovogodišnje manifestacije je „Zaokružimo Beograd“.

Sve informacije o manifestaciji Beogradska zima mogu se naći na sajtu beogradskazima.rs , a dostupna je i aplikacija za mobilne telefone.

Što se tiče prvog dana Nove godine, Svetogorska ulica će 1. januara postati Ulica otvorenog srca, koja će i ovog puta biti humanitarnog karaktera, posvećena projektu „Doktori klovnovi“.

Manifestcija će početi u podne, malim vatrometom.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi će moći da postanu deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vreća osmeh na lice, najavio je ranije član Gradskog veća Fadilj Eminović, a saopštila Skupština grada.

Manifestaciji će prisustvovati specijalni gosti grada, kojima će biti uručeno „Srce Beograda“.

„Ulica otvorenog srca“ biće održana u još nekoliko opština.

Eminović je najavio da će 1. januara u Dečjem kulturnom centru (DKC) biti održan Božićni koncert – popularne novogodišnje i božićne pesme u izvođenju najaktuelnijih izvođača muzike za decu i dečijih horova.

Istog dana, u atrijumu DKC-a biće održan „Novogodišnji sajam – kreativne radionice za decu“.

Deset dana kasnije – 22. januara, povodom obeležavanja dana Svetog Save, biće upriličena manifestacija „Pojte i utrojte“, koja će imati muzički i dramski segment, a program je namenjen organizovanim grupama dece iz beogradskih osnovnih škola.

Do kraja januara na klizalištu na Trgu Nikole Pašića, pored besplatne škole klizanja, mališani će moći da uživaju u dečjim predstavama, nastupu dečijih horova, koncertima, maskenbalu, ali i nastupu mađioničara.
„Takođe, Na platou ispred Hrama Svetog Save će od 4. do 28. januara biti održana manifestacija „Božićno seoce“ u okviru koje je pripremljen bogat program, pa će posetioci imati priliku da uživaju u svakodnevnom muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača, ali i da obiđu plato Hrama u fijakeru, u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne prozivode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.