Cipras u dvodnevnoj poseti Srbiji

Grčki premijer Aleksis Cipras boravi danas u dvodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Prema programu posete, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić će grčkom kolegi prirediti svečani doček u Palati Srbija, a potom je planiran tet-a-tet razgovor dvojice premijera.

Potom će se, kako je najavljeno, održati plenarni sastanak delegacija Srbije Grčke, a istovremeno će biti održana i zajednička konferencija za novinare premijera Vučića i Ciprasa, u hotelu Metropol.

U popodnevnim satima biće održan Biznis forum u organizaciji Privredne komore Srbije.

Cipras će se, takođe sastati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, u Palati Srbija, saopštila je predsednikova Pres služba.

Drugog dana posete, premijer Cipras će položiti venac na spomenik Rige od Fere u Beogradu.

Ciprasova poseta je prva poseta grčkog premijera posle sedam godina, mada je on u Srbiji bio u decembru 2014. godine, ali kao lider Sirize.

Cipras je, uoči posete, izjavio da Srbija ima ključnu ulogu na širem Balkanu i da bi zato bilo poželjno, pre svega za stabilnost i razvoj regiona, da postane punopravni član evropske porodice.

„Grčka se zalaže i dalje će aktivno podržavati Srbiju na njenom putu za ulazak u EU, smatrajući da će to biti korak od obostrane koristi“, rekao je Cipras u intervjuu za „Politiku“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.