U trendu

Danas u Srbiji rekordno niska temperatura, ali to nije najgore

U Srbiji će danas ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno uz umeren i jak mraz.

U toku dana sa severozapada postepeno naoblačenje sa slabim snegom. Usled porasta temperature na severu i zapadu Srbije, sneg će mestimično preći u kišu, koja će se lokalno lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo dana suvo.

Vetar će biti slab i umeren, u skretanju na južni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak. Najniža temperatura od -18 do -8, a najviša od -5 do 3 stepena Celzijusa.

U Beogradu će ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom, koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preći u susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu. Vetar slab i umeren, juzni. Najniža temperatura oko -8, na periferiji grada i do -15, a najviša oko 1 stepen Celzijusa.

Na planinama Golija i Javor napadalo je više od pola metra snežnog pokrivača, ali zbog vetra na nekim mestima smetovi su veći od metra, a zavejani su nekategorisani i atarski putevi.

Kako prenosi RTS, brojnim domaćinstvima može se prići samo peške, a u akcije pomoći ovih dana morali su i pripadnici Gorske službe za spasavanje Srbije i lokalnog tima za delovanje u vanrednim situacijama.

Zavejana su sela u planinskom predelu ivanjičke opštine, a pročišćeni su samo glavni putevi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.