Dijalog od sada samo po principu – ostvarimo dogovoreno, pa idemo dalje

Proces dijaloga ubuduće se može voditi samo po principu: prvo se ispuni dogovoreno, pa se razgovor nastavlja, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na debati Nacionalnog konventa u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

– Svakako da će razgovori biti nastavljeni, a na koji način i u kojem formatu, videćemo – rekao je Vučić.

On je rekao da je problem da razgovarate u petak, a da Priština istog dana donosi odluku da Đurić bude uhapšen, i onda glavnog pregovarača ne samo da pretuku, već pokušavajaju da ga unize, mada su unizili samo sebe.

– Ubuduće će se sve zasnivati na ispunjenju porcesa, odnosno da onos sto je dogovoreno mora i da se ispoštuje, a, kada to ispunite, bićemo spremni da razgovore nastavimo – poručio je Vučić.

On je objasnio da ćemo atmosferu koja je stvorena hapšenjem Marka Đurića morati da prevaziđemo, ali i da poverenja, bilo kakvog, neće biti.

Naveo je i da državno rukovodstvo Srbije nije premno da bude jedini učesnik u kompromisu i svakovrsnom dijalogu i da budemo jedini koji bi trebalo da damo i pružimo sve, a da se druga strana, i oni koji su između, prave da ne vide ko je suštinski za kompromis, a ko nije.

Atmosfera posle događaja u Kosovskoj Mitrovici je, kaže, užasna

Predsednik Vučić smatra da je sve što se dogodilo – urađeno i zbog unutrašnjih problema privremenih vlasti u Prištini, progona gulenista i odnosa prema SAD, ali je to, kaže, bila i proba zauzimanja svera KiM.

– Nije tu bilo reči samo o hapšenju Mardka Đurića, već se radilo i o raspoređivanju njihovih jedinica na sever – objasnio je Vučić.

On je zahvalio članovima Konventa što su se uključili u unutrašnji dijalog.

(Tanjug)

3 komentara
 1. KUM I

  Ne Vucicu Srbi to vise nece .Brisel je za Srbe mrtav ,Mogerini ti je dosla da kaze kako je zbog svaba nemocna .Zna to srpski narod OKRECI se Rusiji ,potpisuj sporazume i zaboravi na Eu ,ona i tako za 5-10 godina nestaje jer Nemci su se obogatili i nahranili svojih 38 miliona zemljaka a sve na racun siromaha Evrope.Jedini BOG koga se u Evropi svi boje je RUSIJA ,amerika je daleko i njeni nosaci aviona Nikad nece stici do Jadrana -Kinezi ce im otvoreno reci ,zivi bili pa videli !

 2. Anonimni

  Pa gde si bio dosada sa tom pricom i tim principom nrgo ste srljali kao musice na pekmez. Od kada je to i po kom osnovu i ovlascenju glavni pregovarac Predsednik . Zar se time ne bavi Vlada i njihove strucne i ekspertske sluzbe sa meritornim savetnicima.

  1. KUM I

   Trpao se u sve i svasta jer je Americki covek .I jedino cega se boji to je Ruski ambasador u Beogradu koji mu otvoreno osporava pravo da narod bratske Srbije povede u Svapsko ropstvo!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike