najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dino park od 18. juna na Kalemegdanu

Beogradska tvrđava, koju dnevno poseti vise od 30.000 stranih i domaćih gostiju, od 18. juna imaće u svojoj ponudi još jednu atrakciju – Dino park.

Pod nazivom “Jura Avantura”, Dino park će biti postavljen ispred Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi, a svečano otvaranje zakazano je za subotu, 18. jun u 13 časova.

Više od 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, među kojima će biti i pokretnih reptila iz praistorije, koji ispuštaju zvuke, biće dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

“Jura Avantura” ponudiće deci i odraslima i veliki broj kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja.

Vikendima će biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a u posetu će dolaziti i mađioničari.

Radoznali mališani biće u prilici da na momenat postanu paleontolozi, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata.

U pratnji animatora moći će da razvijaju maštu i zamisle kako je izgledala planeta kada su ovi gorostasi vladali njome.

Najhrabrija deca moći će da jašu svog omiljenog pokretnog dinosaurusa, da se fotografišu u čeljustima T-reksa i da na uzici šetaju spinosaurusa.

Direktor JP “Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević ističe da će zahvaljujući “Juri Avanturi”, Beograd i Beogradska tvrđava dobiti zabavan park na kom će mu pozavideti mnogi evropski gradovi.

“Park će biti prepun sadržaja, smešten u hladovini velelepnih platana i biće pravo mesto za uživanje cele porodice u letnjim danima”, rekao je Andrijašević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike