U trendu

Direktorka Kanala 9 nastavlja štrajk gladju

Direktorka TV Kanala 9 Novi Sad Maja Pavlović izjavila je danas da neće odustati od štrajka gladju sve dok ne bude zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva kulture i medija, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Javnog preduzeća emisione tehnike i veze (JP ETV) i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Ona je u izjavi agenciji Beti ponovila da smatra da na tom sastanku treba razmotriti ne samo problem nadoknade za digitalno emitovanje signala, već ukupan položaj emitera koji su, po njenim rečima, preopterećeni raznim vrstama dažbina.

Pavlović je dodala da još nije dobila odgovor na taj zahtev.

TV Kanal 9 duguje Javnom preduzeću „Emisione tehnike i veze“ (JP ETV) nešto manje od 2,5 miliona dinara na ime usluge emitovanja digitalnog signala sa predajnika Crveni Čot.

JP „ETV“ je 18. maja isključio digitalni signal Kanalu 9 zbog dugova, nakon čega je direktorki ponudilo sporazum koji podrazumeva da ta televizija odmah uplati 200.000 dinara, a da ostali dug bude reprogramiran u 24 rate.

Maja Nikolić je odbila da prihvati ovaj sporazum jer, kako kaže, na taj način neće biti rešeni mnogobrojni problemi sa kojima se suočava ta televizija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.