U trendu

Djordjević: Migrantska kriza izazov za balkanske zemlje

Ministar odbrane Zoran Djordjević izjavio je danas da je migrantska kriza veoma osetljivo pitanje za rukovodstvo balkanskih zemalja, zbog čega se Srbija zalaže za jačanje saradnje sa susedima po tom pitanju.

Tokom susreta s predstavnicima Instituta Francuske za visoke studije nacionalne odbrane, Djordjević je ocenio da migrantska kriza donosi bezbednosni, socijalni, humanitarni i finansijski izazov.

Djordjević je istakao da Ministarstvo odbrane daje značajnu podršku Vladi u ostvarivanju spoljnopolitičkih ciljeva Srbije, unapredjujući odnose i saradnju u oblasti odbrane sa svim državama i medjunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima.

On je naveo da je zadovoljan ostvarenim nivoom saradnje sa Francuskom u odbrani.

Djordjević je sagovornike obavestio i o reformi sistema odbrane, kao i o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u procesu evropskih integracija, saradnji u okviru Programa partnerstvo za mir, kao i aktuelnom i budućem angažovanju pripadnika oružanih snaga u multinacionalnim operacijama.

„Srbija i Ministarstvo odbrane pridaju veliki značaj jačanju odbrambene industrije, što će pozitivno uticati na stanje operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije“, rekao je ministar i visoko ocenio unapredjenje kapaciteta odbrambene industrije i rast izvoza.
 
Tokom posete sistemu odbrane, predstavnici Instituta za visoke studije nacionalne odbrane Francuske posetili su 250. raketnu brigadu PVO i Centar za mirovne operacije Vojske Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.