Dr Mahmutović: Draškovića danas prebacuju u Beograd

NOVI PAZAR – Direktor novopazarskog zdravstvenog centra dr Meho Mahmutović, izjavio je za Tanjug da se Andrija Drašković nalazi u koronarnoj jedinici te bolnice i da se očekuje nakon poslepodneva njegov transport za Beograd.

„Odmah po prijemu u Opštu bolnicu Novi Pazar, pacijent Andrija Drašković je hitno smešten na odeljenje intenzivne nege, takozvanu koronarnu jedinicu, gde je odmah uključena tromboliza, nakon čega je uspostavljena reperfuzija i trenutno se pacijent nalazi u dobrom opštem stanju“, rekao je Mahmutović.

On kaže da Draškovića očekuje transport za Beograd nakon stabilizovanja njegovog zdravstvenog stanja.

„Po planu je predviđeno da se preveze u tercijalnu ustanovu u Beogradu gde će se uraditi koronarografija i eventualno postavljanje stenta“, zaključio je Mahmutović.

Beogradski mediji su javili da je „kontroverzni biznismen Andrija Drašković“ (1964) na Kopaoniku doživeo je infarkt i da je odande hitno prebacen u bolnicu u Novom Pazaru.

On je, kako se navodi, jutros tokom skijanja osetio bol u grudima, nakon čega mu je ukazana hitna pomoć na Kopaoniku, a potom je prebačen u Novi Pazar, gde mu se, u odnosu na vreme kada je stigao, zdravstveno stanje poboljšalo.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    odmah uključena tromboliza, nakon čega je uspostavljena reperfuzija i trenutno se pacijent nalazi u dobrom opštem stanju“,

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike