U trendu

Dveri predstavile svoj plan za Beograd

BEOGRAD – Srpski pokret Dveri predstavio je danas svoj program za Beograd pod nazivom „Moj Beograd 2020-2030. – Za Beograd po meri čoveka i porodice“, a koji je, navode, vizija kako bi glavni grad trebalo da izgleda i u kom pravcu da se razvija.

Na današnjoj konferenciji lider tog pokreta, Boško Obradović, kako je preneto u saopštenju je kao ključnu poruku tog programa istakao da su us središtu pažnje ljudi i porodice, a ne automobili i zgrade.

Navodi da u Beogradu niko ne sme da bude zaboravljen, gladan, bez struje i vode, kao i bez osnovne zdravstvene i socijalne zaštite, niti mu može biti oduzet porodični dom.

Obradović je dodao da Beograđani moraju mnogo više da se pitaju i odlučuju o tome kako će izgledati život u njihovom gradu.

Kao primer naveo je da Beograđane niko nije konsultovao u vezi sa prodajom PKB-a, Aerodroma Beograd, Beograđanke ili o izgradnji spalionice u Vinči.

Lider Dveri kazao i da Beograd ima ogromne probleme sa kvalitetom vazduha, vode, bukom, zračenjem, otpadom, te da je politika tog pokreta i zdrava životna sredina.

Poručio je i da je glavni grad oduvek bio i treba da ostane kosmopolitiski grad, ali da se ponekad stiče utisak da se Beograd „stidi svoje nacionalnosti“, te navodi da bi to trebalo da se promeni.

Jer Beograd je, poručuje, ne samo glavni grad države, već i sabirni centar svih Srba koji žive van Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.