U trendu

Egzit pokreće kampanju protiv veštačkih podela medju ljudima

Organizacija Egzit (Exit) pokrenuće novu akciju sa ciljem da ukaže na besmislenost veštačkih podela medju ljudima, saopšteno je danas.

U susret Ada divine awakening festivalu, koji će od 15. do 20. septembra biti održan na Adi Bojani, Egzit je objavio fotografiju tri žene koje su u krevetu prekrivene srpskom, hrvatskom i crnogorskom zastavom.

U pitanju su supruga osnivača Egzita Ivana Kovačević, pokretač Tantra Spirit festivala u Hrvatskoj i koosnivač Ada festivala Dolores Antić i advokatica za prava žena Kristina Panebjanko Karmela.

„Misija EXIT festivala još od osnivanja bila je razbijanje granica u nama i oko nas, povezivanje mladih na Balkanu, kako bi stasale generacije koje će zaustaviti cikluse sukoba koji potresaju naš region na svakih nekoliko decenija“, navodi se u saopštenju.

Egzit je naveo da je fotografija uvod u aktivaciju „EXIsT Proudly“, koja okuplja one koji biraju da žive u lepoti svoje autentičnosti, u hrabrosti da se oslobode predrasuda i svih ograničenja uzrokovanih istorijski utkanim konceptom sramote i krivice.

U tom smislu je upućen i poziv ljudima da do nedelje, 12. septembra, na društvenim mrežama podele svoju priču, fotografiju ili video u kojem pokazuju kako ruše granice u sebi i oko sebe, slaveći svesno svoju intimnost, lične vrednosti i autentičnost.

Potrebno je da koriste haštag #EXIsTproudly i #BrišemGranice i taguju @exitfestival, @ada_divine_awakening_fest i @seastarfestival, jer tako stiču mogućnost da osvoje pakete ulaznica i smeštaj za predstojeći Ada Divine Awakening, kao i ulaznice za EXIT i Sea Star festivale koji će biti održani sledeće godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.