U trendu

Ekipa iz Brusa pobedila na takmičenju Izadji mi na teglu

Višemesečno nadmetanje „Izadji mi na telgu“ u pravljenju ajvara je završeno, a titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji za 2018. godinu dobila je ekipa „Pucke“ iz Brusa.

Drugo mesto osvojila je ekipa „Arriva“ iz Niša, a treće ekipa „Pastirica“ iz Požarevca, saopštili su organizacije „Izadji mi na teglu“.

„Niko od nas nije ni sanjao da ćemo pobediti. Sv šestoro smo se složili da ajvar napravimo po starom receptu moje mame, kojoj ja već godinama pomažem da pravi ajvar, a evo ja sam sada napravila najbolji ajvar u Srbiji“, kazala je kraljica ajvara Milica Živančević, vodja ekipe iz Brusa.

Finale takmičenja organizovano je juče na Adi Ciganliji, a okupilo je pobednike takmičenja organizovanih tokom prethodna dva meseca u 30 gradova kroz koje je prošao najveći gastronomski karavan na Balkanu.

Sve takmičarske ekipe su bile izuzetno kreativne, pa su posebnu pažnju posvetili uredjenju štandova i kostima za učesnike, a i u toj kategoriji ekipa „Pucke“ iz Brusa je bila najbolja i osvojila je nagradu za najlepše uredjen štand i prezentaciju na manifestaciji.

Pored ajvara, takmičari su za posetioce pripremili i raznovrsne gastronomske specijalitete koji karakterišu kraj iz koga dolaze, tako da je skoro 10.000 posetilaca uživalo u bogatim ukusima Srbije.

O pobednicima u svim kategorijama odlučivali su svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara „World Chef“ i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane Ivo Andrić, Stambol Geštamov i Mladen Perišić.

U proteklih pet sezona karavan „Izadji mi na teglu“ obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbedjeno oko 65 tona paprike.

Takmičari su ispekli preko 600.000 komada paprike i napunjeno oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo pola miliona posetilaca.

Pobednička ekipa je pored titule osvojila i redizajnirani model šporeta Smederevac MBS 10 i proizvode „Bakina tajna“ u težini kapitena.

Drugoplasirana ekipa osvojila je Vox frižider i Smederevac Mini Electric, dok je trećeplasirana ekipa dobila Tempo vaučer u vrednosti od 30.000 dinara i električni aparat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.