U trendu

Glavaš: Ekipe „Beograd puta“ u četvrtom stepenu angažovanja

BEOGRAD – Zbog snega koji pada od sinoć, bilo je problema na tramvajskim i trolejbuskim linijama, ali je sve rešavano u roku od dvadesetak minuta i u ovom trenutku situacija sa svim linijama gradskog prevoza je stabilna, izjavio je vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Zbog snega ekipe JKP „Beograd put“ su u četvrtom stepenu angažovanja, rekao je Glavaš Tanjugu i ukazao da je sneg na teritoriji grada Beograda počeo da pada sinoć od 23 sata i da je do sada napadalo između 15 i 17 centimentara snega.

Zbog velike količine snega koja će se akumulirati na krovovima, Glavaš je apelovao da se lokacije gde je i u prethodnom periodu dolazilo do pojave ledenica i klizanja snega sa krovova posebno obezbede i obeleže.

Prema trenutnim najavama RHMZ-a, rekao je Glavaš, očekuje da će sneg padati u kontinuitetu do subote do popodnevnih sati i da će napadati više od 40 cenimetara snega.

Ponovio je da su nadležne ekipe u pojačanom stepenu angažovanja i da će tako biti do završetka i ovog hladnog talasa, ali i podsetio da građani treba da čiste sneg ispred ulaza svojih domova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.