najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ivanišević: U Srbiji 5.000 migranata

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević ponovio je danas da je u Srbiji oko 5.000 migranta, koji su smešteni u centre za migrante, dodavši da se mali broj nalazi na graničnim prelazima s Madjarskom.

Ivanišević je za TV B92 kazao da su troškovi po migrantu u prihvatnim centrima oko osam evra i da zato Srbija očekuje materijalnu pomoć evropske delegacije, a da je već najavljeno da će Razvojna banka Saveta Evrope ponovo intervenisati značajnim sredstvima i da će sve to pomoći u rešavanju problema migracija.

On je dodao da sada u zemlju ulazi relativno mali broj ljudi, koji se duže zadržavaju zbog nemogućnosti odlaska u zemlje EU.

„Mi znamo da oko 30 ljudi legalno podnese zahtev za azil u Madjarskoj. Zato sad imamo situaciju dužeg zadržavanja migranata, što znači i punije centre, jer više nisu tranzitni“, rekao je Ivanišević i dodao da se mora „razmišljati o planovima kako raditi s tim ljudima“.

Ivanišević je podsetio da su neki migranti u Šidu napravili krivična dela, a da će zbog toga biti sankcionisani primenom kaznene politike.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike