U trendu

Konkurs za polaznice mentorskog programa za žene

BEOGRAD – Evropski pokret u Srbiji raspisuje konkurs za novu generaciju polaznica programa „Podeli svoje znanje“.

Poziv je upućen mladim ženama iz Srbije koje traže mentorsku podršku, a imaju najmanje šest meseci relevantnog profesionalnog angažmana, volontiranja ili stažiranja.

Cilj programa „Podeli svoje znanje“ je da upari žene koje tek započinju karijeru i imaju želju da napreduju na privatnom i poslovnom planu, sa stručnim liderkama i uspešnim ženama sličnog profesionalnog interesovanja.

Ovo je poseban model mentorstva – od žena, namenjen ženama. Široko je promovisan na međunarodnom nivou, a u Srbiji se uspešno primenjuje već osam godina kroz program „Podeli svoje znanje“, u partnerstvu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Erste banke i OEBS kancelarije u Srbiji i Evropskog pokreta u Srbiji.

Novi ciklus Programa trajaće od januara do oktobra 2019. godine i za to vreme, mentorka i odabrana mentorina će uspostaviti i održavati mentorski odnos, razmenjivati znanja, iskustva i savete. Takođe, biće organizovani javni događaji, radionice i okrugli stolovi sa ciljem da se polaznice dodatno osnaže, pokrenu teme od značaja za položaj žena u Srbiji i predstave njihova dostignuća.

Posebnu podršku Program pruža mladim preduzetnicama u poljoprivredi i Romkinjama.

Konkurs je otvoren do 30. novembra 2018. godine. Formular i detalji konkursa dostupni su na sajtu Evropskog pokreta u Srbiji: www.emins.org/podeli-svoje-znanje .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.