U trendu

Krik objavio snimke Radulovića sa Dačićem i saradnicima

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, KRIK, objavila je danas na svom sajtu snimke susreta Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, sa vhom MUP-a, uključujući tadašnjeg ministra policije Ivicu Dačića, 2008. i 2009. godine.

Kako navodi taj sajt, Radulović se od novembra 2008. do aprila 2009. godine devet puta sastao sa ljudima iz vrha MUP-a, a na snimcima se vide tadašnji ministar policije Dačić, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, šef kabineta Branko Lazarević i zamenik šefa kabineta Vanja Vukić.

Sastanke su skrivenim kamerama snimali agenti srpske obaveštajne agencije koja je Radulovića pratila kao pripadnika narko-klana tokom operacije „Most“, navodi sajt, a održani su u beogradskim restoranima, kafićima, na parkingu i u parku kod Topčiderske zvezde.

Radulović, poznatiji u javnosti kao Miša Banana ili Miša Amerika, trenutno je u bekstvu.

Označen je kao blizak saradnik Darka Šarića, koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina.

U istom postupku Radulović je osuđen na 12 godina i šest meseci zatvora.

Dačić je ranije izjavio da se viđao sa Radulovićem, ali da nije znao da je on član Šarićevog klana.

Kad su se informacije o njegovom kontaktu sa Radulovićem pojavile u javnosti, Dačić je rekao da je u pitanju politički motivisana afera i pitao zašto ga nadležne službe nisu upozorile na Radulovića.

On je takođe rekao da je Radulovića poslednji put video kada je Srbija osvojila Dejvis kup, odnosno 2010. godine, jer je „Radulović bio predsednik Teniskog saveza Srbije“.

Bivši šef njegovog kabineta u MUP-u Branko Lazarević optužen je da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao „naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu“.

Početak suđenja Lazareviću zakazan je za 1. oktobar, a do sada je četiri puta odlagan.

Vučić: O vezama policije i kriminalaca kad se vratim

Premijer Srbija Aleksandar Vučić, povodom pojavljivanja snimaka o vezama policije i kriminalaca, rekao je da će se time baviti kada se vrati u Srbju.

On je novinarima u Berlinu objasnio da nije upoznat sa snimcima, ali da su MUP i Tužilaštvo sve te podatke imali već ranije.

„Baviću se time za tri dana kada se vratim“, dodao je Vučić.

Premijer je rekao da je znao i da je već jednom rekao da „čim napusti zemlju neko grdno čudo mora da se desi“.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o Dačiću i Raduloviću.

1 komentar
  1. Neregistrovan

    Pa u svom radu policija se i sastaje sa kriminalcima. Potrebne informacije ne može da dobije u biblioteci, zna se gde i kako. Ovo mi baš miriše na bespotrebno blaćenje nekog tipa koga, uzgred, ne podržavam.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike