U trendu

Kupus se već krčka u loncima

Ovogodišnja 14. po redu Kupusijada počinje danas i trajaće do nedelje, međutim, kupus u zemljanim loncima, duž magistrale u Mrčajevcima, pristavljen je još u sredu.

Organizatori poručuju da će ljuditelji kupusa prvenstveno moći da uživaju u jelima od ovog povrća, ali i da uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Za vredne nagrade Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac, takmičiće se najbolji u spremanju svadbarskog kupusa na tradicionalan način, u tri kategorije – Celo selo kuva, ekipe i pojedinci, kao i ugostitelji.

Biće nagrađeni i najbolji proizvođači kupusa.

U bogatom kulturno-umetničkom i zabavnom programu neće izostati ni „Narodni višeboj“, „Obrenovanje“, „Kulturno-umetnički maraton“, kao ni koncerti Kulturno umetničkih društava, grupa i estradnih zvezda.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Čačka, Mesna zajednica Mrčajevci i Organizacioni odbor, a pokrovitelj Grad Čačak.

Osnivač manifestacije Milorad Jevđović, istakao je da je lokalna samouprava ove godine pokazala zavidan nivo interesovanja za organizovaje brojnih manifestacija u Čačku.

„To njihovo razumevanje osetili smo i na stvarima koje su uradili u Mrčajevcima, poput rekonstrukcije pozornice i nove fasade na zgradi Doma kukture“, istakao je Jevđović.

Domaćin manifestacije biće zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović, koji je rekao da je „ovaj kraj, u dolini Zapadne Morave, sela Zablaće, Vapa, Kukući, Mršinci, Mrčajevci, centar za proizvodnju kupusa u našoj zemlji“.

Direktor Turističke organizacije Čačak Dragomir Savić podseća da je osnovni zadatak te ustanove, promocija ne samo Kupusijade, koja je najmasovnija manifestacija u našem kraju i najpoznatija, već i drugih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.