Mali: Vrtic Dragan Lakovic od utorka otvoren za malisane

Foto: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će vrtić „Dragan Laković“ na Novom Beogradu, koji je bio zatvoren zbog sumnji da se u njemu nalaze opasne materije, u utorak, 20. oktobra biti otvoren za decu.

„Nakon što je održan sastanak između izvođača, projektanta, Agencije za investicije i Instituta Vinča, utvrđeno je šta sve treba da se ukloni kako bi deca bezbedno boravila u ovom objektu. Između ostalog, neophodno je da se očisti jonizator, kao i da ventilacija bude uključena 24 sata dnevno, kako bi se postigla čistoća vazduha koja je bezbedna za boravak dece“, rekao je Mali, a saopštio Beoinfo.

Mali je kazao da izvođač ima zadatak da do petka ukloni sve što je navedeno kao problem, i da će zatim u ponedeljak biti izdata i potvrda da je prostor bezbedan za boravak dece.

„Mislim da je važno što smo na samom početku dobro reagovali i izmestili svu decu iz ovog objekta. Urađene su ozbiljne i opsežne analize, i sada smo potpuno sigurni da će deca biti bezbedna“, istakao je gradonačelnik.

Deca su prestala da idu u vrtić početkom septembra, nakon što je na incijativu roditelja Predškolska ustanova „11 april“ tražila od Instituta Vinča da ispita materijal od koga je izgrađen vrtić.

U pitanju je novoizgrađeni vrtić koji je otvoren pre godinu dana i koji može da primi 315 mališana.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar